Economie SocialaAxa prioritară 6 "Promovarea incluziunii sociale" Domeniul major de interventie 6.3 "Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii".

ECONOMIA SOCIALA

Economia sociala (ES), desi pare sa fie un concept bine ancorat in realitate, este un fenomen relativ nou demarat in urma cu doar cateva decenii. Originea sa este una de la nivelul comunitatilor si grupurilor sociale si nu a fost una impusa de modele politice. Initial a fost un mecanism de intrajutorare intre grupuri cu meserii similare (cooperative), cu nevoi similare (societati mutuale) sau cu aspiratii sociale similare (asociatii si fundatii). In anii '80 şi '90, la nivelul Europei si mai ales la nivelul UE15, care include tari cu o puternica traditie sociala, economia sociala a fost privita ca un fenomen relativ marginal pentru ca statul avea capacitatea si resursele de a asigura servicii sociale adecvate si diversificate. Sistemul social sprijinit de stat este in prezent confruntat cu o serie de provocari importante. Crizele economice succesive, fenomenul demografic al imbatranirii populatiei, diversificarea nevoilor si asteptarilor sociale, poluarea mediului inconjurator, toate au pus o presiune deosebita pe sistemele clasice de protectie sociala si au aratat nevoia de diversificare si creativitate.

Structuri de economie sociala infiintate in cadrul proiectului

 

Regiunea Nord Est

-    2 Structuri de Economie Sociala in domeniul serviciilor educationale in mediul urban si rural
-    1 Structura de Economie Scociala in domeniul serviciilor de alimentatie publica
-    1 Structura de Econimie Sociala – Unitate protejata – Atelier de croitorie

Regiunea Centru

-    2 Structuri de Economie Sociala in domeniul mestesugurilor si artizanatului
 

Prezentare SES-uri înființate în cadrul proiectului POSDRU 168/6.1/S/144460 Dezvoltarea Economiei Sociale în Regiunile Nord-Est și Centru.

SES 1: S.C. EuroEd S.R.L.

SES 2: Fundația EuroEd - Centrul Educațional EuroEd

SES 3: Arnia Tourism S.R.L.

SES 4: Asociația “Pământ și Umanism” - All Textile

SES 5: - Brașov - Atelier de artă decorativă

SES 6: - Brașov - Casa de artizanat și meștesuguri + Centrul de angajare asistată (CAA)

Continutul acestui site nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.